Re: Befria Skåne??? (With a translation)


[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ Ladonia Discussion Board ] [ FAQ ]

Posted by Christer Andersson on September 09, 1998 at 01:12:42:

In Reply to: Re: Befria Skåne??? (With a translation) posted by Nemo on September 08, 1998 at 08:51:54:

First - No I am not sent in by the Swedish authorities. And I appologies that I'm doing this discussion in Swedish, but I can better motivate my oppinion in my own language.
Jag är en helt vanlig Skåning som vill ha kvar den lilla del av "min" natur som är så som moder jord skapade den. Har man ett naturreservat så låt det vara ett naturreservat. Jag gillar inte golfbanan som är uppe på Kullaberg heller.
Jag bryr mig inte särskilt mycket om vad ni egentligen har för idéer om och i Ladonien. Det som jag är emot är att en så kallad konstnär skall kunna hitta på något som Nimis och Arx på ett naturskyddsområde. Förvisso långt utanför alla normala utflykts platser etc. Och sedan skall man inte kunna ta väck brötet bara för att man inte kan bestämma vem som äger det. Har någon gjort ett fel, så skall den väl inte komma undan bara för att han/hon skyller på någon annan!
Hur många konstnärliga klurigheter kan man i framtiden hitta ute i vår natur om man skall få göra vad man vill, var man vill. Det brukar ju inte finnas gränser för vad man kan kalla konst och böcker och allt vad det nu kan vara.
Om det nu är "makten" i samhället du/ni är ute efter, så bygg ert Nimis och Arx på Nybroplan, ute på Djurgården, på Hjälmarekajen i Malmö, ute på Ön i Limhamn eller på någon annan plats som redan är "förstörd".
Jag förstod i och för sig mig inte på den där konstnären som klädde in hela Riksdagsbyggnaden i Berlin med tyg. Men han tog åtminstone bort "konstverket" efteråt! Så hans "konstverk" kan jag acceptera, men Nimis och Arx tycker jag skall väck. Utställningstiden är över. Bygg Nimis 2 och Arx 2 någon annanstans sedan, Hitta på något nytt, var lite kreaktiv!
/ / / Christer Andersson, Father to my son and daughters.Follow Ups:Post a Followup

Name:
E-Mail:

Subject:

Comments:

Optional Link URL:
Link Title:
Optional Image URL:


[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ Ladonia Discussion Board ] [ FAQ ]